Italië/Verenigde Staten 1975. Western van Antonio Margheriti. Met o.a. Jim Brown, Lee Van Cleef, Fred Williamson, Catherine Spaak en Jim Kelly.

VPRO Cinema

Eric Bercovici en Jerry Ludwig schreven het krankzinnige scenario van deze actierijke western, waarin de actie niet bepaald begrijpelijk of logisch is; een kniesoor echter die daar op let. Dit Amerikaans-Italiaanse product werd op de Canarische eilanden opgenomen met een Italiaanse regisseur en Amerikaanse acteurs. Andrews heeft vee verkocht maar wordt op de weg terug naar Sonora, waar zijn opdrachtgevers op het geld wachten, neergeschoten. Hij vertrouwt de centen, 86.000 dollar, toe aan Brown die bereid is het geld naar de rechtmatige eigenaren in Sonora te brengen. Onderweg wil iedereen hem dat geld afhandig maken en dat rechtvaardigt elke schietpartij en achtervolging die plaatsvindt. Voor de actieliefhebber is het best onderhoudend. Van Cleef is de sinistere premiejager en Sullivan is de sheriff, die niet helemaal kosjer is. Anthony M. Dawson regisseert als Antonio Margheriti.

credits

Regie:
Antonio Margheriti
Cast:
Jim Brown, Lee Van Cleef, Fred Williamson, Catherine Spaak, Jim Kelly, Barry Sullivan, Dana Andrews, Harry Carey jr, Robert Donner, Ronald Howard
Muziek:
Jerry Goldsmith
Jaar:
1975
Alt. titels:
La parola di un fuorilegge è legge, Parola di un fuorilegge è legge, La, La Parola Di Un Fuorilegge E Legge
Genres:
Western
Trefwoorden:
Blaxploitation
Landen:
Italië, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Take a Hard Ride (1975) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken