Italië 1960. Komedie van Luigi Comencini. Met o.a. Alberto Sordi, Serge Reggiani, Peppino De Filippo, Carla Gravina en Martin Balsam.

VPRO Cinema

Na de wapenstilstand tussen Itali[KA3]e en de Geallieerden op 8 september 1943 kan luitenant Alberto Innocenzi (Sordi), die onder het fascisme is opgegroeid en nooit eigen initiatief heeft mogen nemen, terug naar huis. Hij trekt van het noorden dat door de nazi`s bezte wordt, naar het zuiden door een land dat onvoorbereid een nieuwe staatsvorm moet ontwikkelen en krijgt gezelschap van een voormalige partizaan. Deze tragikomische road movie is een verhelderende, kritische geschiedenisles over de tegenstellingen in het naoorlogse Itali[KA3]e, zichtbaar gemaakt in een reeks ontmoetingen onderweg. Sordi excelleert als de gemiddelde Italiaan (`Innocenzi`!). Het scenario is van regisseur Comencini, Age (Agenore Incrocci), Scarpelli (Furio Scarpelli) en Marcello Fondato. Het camerawerk is van Carlo Carlini. Mono.

credits

Regie:
Luigi Comencini
Cast:
Alberto Sordi, Serge Reggiani, Peppino De Filippo, Carla Gravina, Martin Balsam, Alex Nicol, Claudio Gora, Didi Perego, Nino Castelnuovo
Scenario:
Luigi Comencini
Productie:
Dino de Laurentis
Camera:
Carlo Carlini
Muziek:
Angelo Francesco Lavagnino
Jaar:
1960
Genres:
Komedie, Oorlogsfilm
Trefwoorden:
Road-movie, Tragikomedie, Oorlogsfilm
Landen:
Italië

op televisie
0 uitzendingen

Tutti a casa (1960) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken