Verenigde Staten 1926. Western van Lynn Reynolds. Met o.a. Hoot Gibson, Blanche Mehaffey, Alan Roscoe, James Marcus en Jack Curtis.

VPRO Cinema

Gibson en een paar vrienden zijn figuranten bij filmopnames. Plotseling raakt hij betrokken bij een ranchoorlog over waterrechten. Hij wordt zelfs van moord beschuldigd. Hij komt in actie met als resultaat dat hij zijn onschuld bewijst, de ranchoorlog tot een einde brengt, het meisje krijgt én dat hij de filmmaatschappij meedeelt films te willen maken als ster. Reynolds schreef zelf het verhaal. Tussen deze western en THE MAN IN THE SADDLE maakte Gibson een 20m durende western THE SHOOT 'EM UP KID die hij zelf regisseerde. Universal had hem hierom gevraagd om zijn naam als trekker voor de zogenaamde Mustang- serie te kunnen gebruiken, een serie van korte westerns met diverse acteurs die hun naam nog moesten vestigen in de hoofdrollen.

credits

Regie:
Lynn Reynolds
Cast:
Hoot Gibson, Blanche Mehaffey, Alan Roscoe, James Marcus, Jack Curtis, George 'Slim' Summerville, Les Bates, Jack Murphy, William H. Turner
Jaar:
1926
Alt. titels:
Texas Streak, The
Genres:
Western
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Texas Streak (1926) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken