Verenigde Staten 1950. Drama van Roy Rowland. Met o.a. Jane Powell, Ricardo Montalban, Louis Calhern, Ann Harding en Debbie Reynolds.

VPRO Cinema

Vrolijke liedjes, weelderige kostuums en door Busby Berkeley himself uitgezette danspasjes zijn de belangrijkste pre's van deze nostalgische, of als u wilt belegen musical over de prille romantische avonturen van de zusjes Polly en Melba Robinson (Powell en Reynolds). Ricardo Montalban is de belangrijkste manspersoon in zijn rol van de begerenswaardige Cubaan die geamuseerd toekijkt hoe Polly zich voor hem uitslooft. Al meteen aan het begin van de film wordt de toon gezet met een optreden van een blazerskapel, met vader Robinson (Calhern) als dirigent en de quasi-zelfbewuste Polly als een volleerde soubrette. Toch steelt Melba (Reynolds in een van haar eerste rollen) de show met het legendarische liedje 'Aba Daba Honeymoon'.

credits

Regie:
Roy Rowland
Cast:
Jane Powell, Ricardo Montalban, Louis Calhern, Ann Harding, Debbie Reynolds, Carleton Carpenter, Phyllis Kirk, Clinton Sundberg, Gary Gray, Tommy Rettig, Charles Smith
Scenario:
John Larkin
Camera:
Alfred Gilks
Muziek:
Debbie Reynolds, George Stoll
Jaar:
1950
Genres:
Drama, Komedie
Trefwoorden:
Coming of age, Soap opera
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Two Weeks With Love (1950) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken