Verenigde Staten 1957. Western van Anthony Mann. Met o.a. Henry Fonda, Anthony Perkins, Betsy Palmer, Michel Ray en Neville Brand.

VPRO Cinema

Fonda, ex-sheriff is premiejager. Hij brengt een lijk naar de stad en verlangt zijn premie. De bevolking wil niets van hem weten, maar de jonge onervaren sheriff (Perkins) wil bij Fonda ervaring opdoen; hij wil leren met situaties om te gaan waardoor hij in conflict komt met nogal wat burgers. Het wordt nog erger als Fonda een relatie aanknoopt met Palmer, daar die met een Indiaan getrouwd is geweest en van hem een zoon (Ray) heeft. De onvermijdelijke botsing met de bandieten Brand, Van Cleef en Baldwin doet zich voor. Nu heeft men respect voor de sheriff, en Fonda kan blijven en krijgt een gezin. Dudley Nichols schreef het goede scenario naar een verhaal van Barney Slater en Joel Kane. Loyal Griggs deed het camerawerk van deze superieure western.

credits

Regie:
Anthony Mann
Cast:
Henry Fonda, Anthony Perkins, Betsy Palmer, Michel Ray, Neville Brand, John McIntire, Mary Webster, Peter Baldwin, Richard Shannon, Lee Van Cleef, Russell Simpson
Muziek:
Elmer Bernstein
Schrijver:
Barney Slater
Jaar:
1957
Alt. titels:
Tin Star, The
Genres:
Western
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Tin Star (1957) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken