Verenigde Staten 1975. Komedie van Herbert Ross. Met o.a. Walter Matthau, George Burns, Richard Benjamin, Lee Meredith en Carol Arthur.

VPRO Cinema

Burns en Matthau als de `jongens` uit de titel stonden jarenlang op het toneel met hun succesvolle nummer in een veaudeville-show. Ze zijn uit elkaar gegaan en kunnen elkaar niet meer luchten of zien. Een tv-producent, toevallig de neef van een van hen, wil het duo weer samenbrengen voor de thuisbuis. Het initiatief loopt uit op een regelrechte ramp, want de oude mannen zijn knorrig en koppig; niets kan hen verzoenen. Zalig om de twee veteranen Burns (als Al Lewis) en Matthau (als Willy Clark) aan het werk te zien, die hun cynische one-liners elkaar (en de kijkers) op bitse toon toebijten. Het scenario van Neil Simon naar zijn eigen toneelstuk is op zich niet zo sterk, maar het talent van beide steracteurs vijzelt het toch op tot een ware lust voor oog en oor. Burns kreeg een welverdiende Oscar. Het was zijn eerste belangrijke rol sinds 1939 toen hij in HONOLULU speelde. Matthau moest zich tevreden stellen met een nominatie. Camerawerk van David M. Walsh.

credits

Regie:
Herbert Ross
Cast:
Walter Matthau, George Burns, Richard Benjamin, Lee Meredith, Carol Arthur, Howard Hesseman, Ron Rifkin, Fritz Feld, Jack Bernardi, F. Murray Abraham, Rosetta Le Noire, Jennifer Lee
Scenario:
Neil Simon
Productie:
Ray Stark
Camera:
David M. Walsh
Muziek:
Harry V. Lojewski
Montage:
John Burnett
Jaar:
1975
Alt. titels:
Sunshine Boys, The, Die Sunny-Boys
Genres:
Komedie, Drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Sunshine Boys (1975) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken