Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1990. Komedie van James Scott. Met o.a. Robert Lindsay, Molly Ringwald, John Gielgud, Max Wall en Margi Clarke.

VPRO Cinema

Lindsay heeft een onbenullig baantje bij het concern van Gielgud en na een ontmoeting biedt Gielgud hem aan om met zijn a.s. bruid Ringwald de huwelijksreis naar Monte Carlo te maken. Gielgud belooft hen op te zoeken als hij met zijn jacht in de buurt is. Ondertussen kan Lindsay dat dure verblijf in het luxe hotel helemaal niet betalen en bedenkt een noodsprong door zijn 'systeem' aan de speeltafel uit te proberen. Hij wint zoveel dat hij erover denkt zijn baas uit te kopen als die komt opdagen. Ringwald verveelt zich en wordt alleen gelaten. De tweede verfilming van het korte verhaal Loser Takes All van Graham Greene. De hoofdrollen missen uitstraling als pasgetrouwd stel. Gielgud is natuurlijk goed en de aankleding is behoorlijk. Regisseur Scott schreef zelf het scenario. Ook bekend als MONEY TALKS.

credits

Regie:
James Scott
Cast:
Robert Lindsay, Molly Ringwald, John Gielgud, Max Wall, Margi Clarke, Vladek Sheybal, Michel Blanc, Frances de la Tour, Vladek Sheybel, Simon de La Brosse
Scenario:
Regisseur Scott
Muziek:
Cliff Eidelman, Shirley Walker
Jaar:
1990
Alt. titels:
Loser Takes All, Money Talks
Genres:
Komedie
Landen:
Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Strike It Rich (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken