Verenigde Staten 1987. Biografie van Michael Cimino. Met o.a. Terence Stamp, Barbara Sukowa, Giulia Boschi, Joss Ackland en John Turturro.

VPRO Cinema

Na het commercieel mislukken van HEAVEN'S GATE, betekende THE SICILIAN helemaal de doodsteek van Cimino in Hollywood. In een verwarde stijl brengt hij de geschiedenis van Salvatore Giuliano, die zich in het fascistische Italië onder Mussolini opwerpt tot volksheld. Hij wil de afscheiding van Sicilië van Italië rond 1949 te bewerkstelligen. Hij daagt de maffia, de landadel en de kerk uit, wijst de communisten af en doodt verraders. De mafiosi keren zich tegen hem. Zelfs zijn beschermer, Don Masine kan hem niet redden. De film lijdt vooral onder de lachwekkende vertolking van Lambert, die de hele boodschap van Cimino teniet doet. In Amerika werd de film vertoond in een opnieuw gemonteerde versie van 115m, maar in praktisch heel Europa was de integrale versie te zien, die wel beter is, maar die evenmin kan overtuigen. Gore Vidal droeg bij aan het scenario dat op naam staat van Steve Shagan, naar de roman van Mario Puzo. Het camerawerk is van Alex Thompson.

credits

Regie:
Michael Cimino
Cast:
Terence Stamp, Barbara Sukowa, Giulia Boschi, Joss Ackland, John Turturro, Richard Bauer, Barry Miller, Aldo Ray, Ray McAnally, Andreas Katsulas, Michael Wincott, Derrick Branche, Richard Venture, Ramon Bieri, Joe Regalbuto, Guilia Boschi, Christopher Lambert, Larry Miller
Camera:
Alex Thomson
Muziek:
David Mansfield
Schrijver:
Mario Puzo
Jaar:
1987
Alt. titels:
Sicilian, The
Genres:
Biografie, Drama, Avonturenfilm, Actiefilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Sociaal drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Sicilian (1987) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken