Italië/Frankrijk/Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1980. Romantiek van Bryan Forbes, Edouard Molinaro, Dino Risi, Gene Wilder en Dino Ri. Met o.a. Roger Moore, Denholm Elliot, Priscilla Barnes, Lynn Redgrave en Lino Ventura.

VPRO Cinema

Vier korte sketches opgebouwd rond hetzelfde thema: een man is tijdens het weekend alleen en probeert daar op zijn manier iets van te maken. In de Britse bijdrage van Forbes versiert chauffeur Moore een stewardess, terwijl hij zich voordoet als de kasteelheer. Alles loopt goed tot een vriendin van zijn baas verschijnt. Typisch Brits, vol geslaagde onverstoorbare humor. Scenario van Leslie Bricusse en gefotografeerd door C. Lecompte. Het Franse deel gaat over zakenman Ventura die veel voelt voor een slippertje met de receptioniste van het bedrijf. Hij laat zich het gras voor de voeten wegmaaien door een Amerikaanse collega. Franse frivoliteit met een guitige Ventura en een leuke Webber. Scenario van François Veber en fotografie van Claude Agostini. In de Italiaanse bijdrage zoekt Ugo Tognazzi een jeugdvriendinnetje op, om vast te stellen dat er in twintig jaar veel kan veranderen. Risi gaat meer de vulgaire Italiaanse toer op en levert het zwakste onderdeel van de film. Geschreven door Age & Scarpelli en in beeld gezet door Tonino Delli Colli. Als sluitstuk krijgen we de Amerikaanse inbreng, waarin geesteszieke Wilder met een vroeger vriendinnetje iets standvastigs probeert op te bouwen. Wilder raakt de gevoelige snaar in dit magistraal gefilmd onderdeel. Hij schreef ook het scenario, terwijl John Hirschfeld het filmde. Als geheel is de film heel onevenwichtig en geeft een zwakke indruk door de uiteenlopende stijlen.

credits

Regie:
Bryan Forbes, Edouard Molinaro, Dino Risi, Gene Wilder, Dino Ri
Cast:
Roger Moore, Denholm Elliot, Priscilla Barnes, Lynn Redgrave, Lino Ventura, Robert Webber, Catherine Salviat, Ugo Tognazzi, Rossana Podesta, Sylva Koscina, Beba Loncar, Gene Wilder, Kathleen Quinlan, Dianne Crittenden, Michele Montel, Catherine Spaak
Scenario:
Leslie Bricusse, Gene Wilder, Francis Veber
Productie:
Léo L. Fuchs
Camera:
C. Lecompte, Claude Lecomte, Gerald Hirschfield, Tonino Delli Colli, Claude Agostini
Muziek:
Manuel De Sica
Montage:
Robert Isnardon, Monique Isnardon, Alberto Gallitti
Jaar:
1980
Alt. titels:
Les séducteurs, Séducteurs, Les, Amants du dimanche, Les, An Englishman's home, I seduttori della domenica
Genres:
Romantiek, Komedie
Trefwoorden:
Erotiek, Romantisch drama
Landen:
Italië, Frankrijk, Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

Sunday Lovers (1980) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken