Italiƫ/Frankrijk 1976. Komedie van Salvatore Samperi. Met o.a. Renato Pozzetto, Lino Toffolo, Cochi Ponzoni, Teo Teocoli en Felice Andeaci.

VPRO Cinema

Een verfilmde komische strip - van cartoonist Bonvi - die een militaire klucht wordt over een SS-legerkamp achter het front onder leiding van Himmler. Niet iedereen zal bereid zijn te lachen over het tragisch oorlogsverleden, maar Samperi is beter op dreef in deze ongeremde vaudeville dan in de erotisch-politieke drama's waarmee hij naam maakte. Het collectief van theaterkomieken dat meewerkt krijgt meer kans om de nationale reputatie waar te maken dan in hun gebruikelijke, platvloerse produkties. De speelse vormgeving past zich aan bij de slap-stick en cabareteske humor. In 1981 op video uitgebracht; die versie is 7m langer en 1984 werd er op video nog een vervolg van deze als spaghetti-M.A.S.H. bedoelde serie films uitgebracht, getiteld STURMTRUPPEN 2.

credits

Regie:
Salvatore Samperi
Cast:
Renato Pozzetto, Lino Toffolo, Cochi Ponzoni, Teo Teocoli, Felice Andeaci, Massimo Boldi, Maurizio Bonuglia, Enzo Robutti, Corinne Clery, Jean-Pierre Marielle
Muziek:
Enzo Jannacci
Jaar:
1976
Genres:
Komedie, Oorlogsfilm
Trefwoorden:
Oorlogsfilm
Landen:
Italiƫ, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Sturmtruppen (1976) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken