Verenigde Staten 1991. Thriller van Tom McLoughlin. Met o.a. Tim Matheson, Brooke Adams, Robert Rusler, Chris Demetral en Robert Hy Gorman.

VPRO Cinema

Leraar Matheson krijgt een positie aangeboden in zijn geboortedorp. Hij had die plaats 27 jaar ervoor samen met zijn ouders verlaten, nadat zijn broer door opgeschoten geteisem was vermoord. Korte tijd later komen drie van hen om bij een ongeval. Matheson wordt geplaagd door nachtmerries en als een leerling van hem sterft, wordt diens plaats ingenomen door een van de drie doden. De kring van zijn verleden sluit zich langzaam rond hem. Vlakke bewerking door Lawrence Konner en Mark Rosenthal van het spannende, korte verhaal van Stephen King. De sfeer wordt nooit om te snijden, wat o.a. te wijten is aan het lage budget waarmee gewerkt moest worden. Bryan England hanteerde de camera. Geproduceerd voor de zaal, ging de film in Amerika direct naar de video-markt, maar in Europa kreeg hij een beperkte bioscooppremière.

credits

Regie:
Tom McLoughlin
Cast:
Tim Matheson, Brooke Adams, Robert Rusler, Chris Demetral, Robert Hy Gorman, William Sanderson, Bentley Mitchum, Nicholas Sadler, Matt Nolan, Tasia Valenza, Chadd Nyerges, T. Max Graham, William Kuhle, Duncan McLeod, Nancy McLoughlin, Zachary Bell
Scenario:
Mark Rosenthal, Lawrence Konner
Productie:
Milton Subotsky, David C. Thomas, Michael S. Murphy
Camera:
Bryan England
Muziek:
Terry Plumeri
Montage:
Charles Bernstein
Jaar:
1991
Alt. titels:
Sometimes They Come Back, Sometimes they come back
Genres:
Thriller, Horror, Actiefilm
Trefwoorden:
Spoken & geesten, Wraakfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen