Verenigde Staten/Duitsland 1989. Drama van Carl Schenkel. Met o.a. Jami Gertz, Martha Plimpton, Bruce Payne, Rip Torn en Jessica Kosmalla.

VPRO Cinema

De negentien-jarige balletdanseres Gertz hoort dat ze kanker heeft. Haar wereld stort in elkaar. Ze komt in een therapiecentrum terecht en de vooruitzichten zijn somber. De verbitterde, fatalistische Plimpton wordt haar kamergenote. Ze kan van haar evenmin hoop verwachten. Ze zal zelf moeten leren dat wilskracht haar overeind kan houden. Opvallend optimistische film, die zich geheel afspeelt op de afdeling met kankerpatiënten, gebaseerd op persoonlijke ervaringen van Bea Hellmann, die samen met Schenkel het scenario schreef. De film zit vol hartelijke humor en Gertz is subliem in de uitbeelding van haar moeilijke rol, waarbij ze heen en weer geslingerd wordt tussen moed en wanhoop. Knap in beeld gebracht door Dietrich Lohmann.

credits

Regie:
Carl Schenkel
Cast:
Jami Gertz, Martha Plimpton, Bruce Payne, Rip Torn, Jessica Kosmalla, George Peppard, Gayle Hunnicutt, Yeardley Smith, Theresa Merritt, Hannes Jaenicke
Scenario:
Carl Schenkel
Camera:
Dietrich Lohmann
Muziek:
Anne Dudley
Montage:
Norbert Herzner
Jaar:
1989
Alt. titels:
Zwei Frauen, Zwei frauen
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Ziekenhuisfilm, Melodrama
Landen:
Verenigde Staten, Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Silence Like Glass (1989) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken