Frankrijk/Duitsland/Italië 1990. Drama van Paolo Taviani en Vittorio Taviani. Met o.a. Julian Sands, Nastassja Kinski, Patricia Millardet, Charlotte Gainsbourg en Massimo Bonetti.

VPRO Cinema

Sterk script van Tonio Guerra, naar een kort verhaal van Tolstoi, [KL]Vader Sergius[KLE]. De Taviani`s hebben er een meeslepende film van gemaakt. Sergio, een landedelman - gespeeld door Sands - wordt door koning Karel III aangewezen als zijn persoonlijke aide-de-camp. Als Sergio er achter komt dat hij zal worden uitgehuwelijkt aan de ma[KA4]itresse van de koning (Kinski) verkiest hij een leven als kluizenaar. Hij bekeert een weduwe (Millardet) met nogal vrije opvattingen en hij maakt naam. Hij valt voor een door de duivel bezeten meisje, vlucht en trekt als bedelaar rond. Prachtig gefilmd door Giuseppe Lanci in fraaie decors. Scenario van regisseurs Taviani en Tonino Guerra.

credits

Regie:
Paolo Taviani, Vittorio Taviani
Cast:
Julian Sands, Nastassja Kinski, Patricia Millardet, Charlotte Gainsbourg, Massimo Bonetti, Rüdiger Vogler, Pamela Villoresi, Margarita Lozano, Sonia Gessner, Geppy Gleyeses, Teresa Brescianini, Biagio Barone
Scenario:
Paolo Taviani, Vittorio Taviani, Tonino Guerra
Productie:
Giuliani G. De Negri
Camera:
Giuseppe Lanci
Muziek:
Nicola Piovani
Schrijver:
Lev Tolstoj
Jaar:
1990
Alt. titels:
Sole anche di notte, Il, The Sun Also Shines At Night, Sun Also Shines At Night, The, Night Sun, Le soleil même la nuit
Genres:
Drama, Historische film
Trefwoorden:
Tragedie
Landen:
Frankrijk, Duitsland, Italië

op televisie
0 uitzendingen

Il sole anche di notte (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken