Verenigde Staten 1954. Avonturenfilm van Douglas Sirk. Met o.a. Jeff Chandler, Jack Palance, Ludmilla Tchérina, Rita Gam en Jeff Morrow.

VPRO Cinema

Een zogenaamd stuk geschiedenis, dat ons het duel brengt tussen Attila (Palance) en de Romeinse centurion (Chandler) als de strijdlustige Hun Rome wil innemen. Wetenschappelijke lulkoek, geschreven door Oscar Brodney en Barre Lyndon, wel aantrekkelijk gemaakt door de stijlvolle regie van Sirk. De film heeft te lijden onder een beperkt budget, maar cameraman Russell Metty maakt ervan wat er filmisch van te maken is, ook al kan hij niet steeds de bordkartonnen decors verbergen. Een film die duidelijk aantoont op welke naïeve manier Amerikanen zich de Europese geschiedenis voorstellen: een soort western, die speelt in de oudheid. Het spel van Chandler en Palance is zeker genietbaar. Oorspronkelijk in 3D opgenomen. Gefilmd in CinemaScope.

credits

Regie:
Douglas Sirk
Cast:
Jeff Chandler, Jack Palance, Ludmilla Tchérina, Rita Gam, Jeff Morrow, Alexander Scourby, Allison Hayes, George Dolenz, Walter Coy, Moroni Olsen
Scenario:
Oscar Brodney
Muziek:
Hans J. Salter, Frank Skinner
Jaar:
1954
Alt. titels:
Sign of the Pagan, The
Genres:
Avonturenfilm
Trefwoorden:
Spektakel
Landen:
Verenigde Staten