Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1992. Romantiek van Hal Hartley. Met o.a. Robert John Burke, William Sage, Karen Sillas, Elina Löwensohn en Martin Donovan.

VPRO Cinema

Burke en Sage gaan op zoek naar hun vader, die uit de gevangenis is ontsnapt, ooit een gevierde honkbalster, later een anarchist. Dat leidt tot een soort psychologische road-movie waarin de broers in de onderbuik van de V.S. terechtkomen, op Sillas botsen, een lieve moederfiguur die een hotelletje runt en waarop Burke hals overkop verliefd wordt. Sage van zijn kant valt voor Lowensohn een jonge, sexy Roemeense terroriste die aan epilepsie lijdt en die de minnares van hun vader blijkt te zijn. Ook deze derde film van scenarist-regisseur Hartley (na THE UNBELIEVABLE TRUTH en TRUST) komt gekunsteld over met gekke filosofische zinsneden, pop-art kleurtjes, droge en zwarte humor en weinig conventionele personages w.o. een depressieve sheriff en een non met boksersallures.

credits

Regie:
Hal Hartley
Cast:
Robert John Burke, William Sage, Karen Sillas, Elina Löwensohn, Martin Donovan, Mark Chandler Balley, Chris Cooke, Jeffrey Howard, Holly Marie Combs, Bill Sage, Mark Bailey
Scenario:
Hal Hartley
Productie:
Hal Hartley, Ted Hope
Camera:
Michael Spiller
Muziek:
Ned Rifle
Geluid:
Jeff Pullman
Montage:
Steve Hamilton
Jaar:
1992
Genres:
Romantiek, Drama, Komedie
Trefwoorden:
Independent, Psychologisch drama, Romantisch drama
Landen:
Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

Simple Men (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken