Italië/Duitsland/Frankrijk 1983. Drama van Marco Ferreri. Met o.a. Marcello Mastroianni, Isabelle Huppert, Hanna Schygulla, Tanya Lopert en Angelo Infanti.

VPRO Cinema

Eugenia (Schygulla), de vrouw van professor Lorenzo (Mastroianni), etaleert naar de maatstaven van de Italiaanse provincie in de jaren 1950 een uitdagende seksuele vrijheidsbeleving. Wanneer ze dat niet doet, verblijft ze steeds in psychiatrische inrichtingen. Ze betrekt haar twaalf-jarige dochter Piera (Gr[KA3]uhn) in haar affaires; deze pleegt als een volwassen actrice (Huppert) incest met haar demente vader en troost haar moeder in de kliniek. Door de opmerkelijke rol van Schygulla als de moeder raakt de vraag of zij een positieve of funeste invloed op haar dochter heeft (actrice Pierra degli Esposito wier autobiografie het startpunt was) op de achtergrond. Het slotbeeld van de twee naakte vrouwen aan het strand is Ferreri's handelsmerk, meer dan dat het in dramatisch opzicht iets verduidelijkt of oplost. Het scenario is van regisseur Ferreri, Piera Degli Esposti en Dacia Maraini naar het verhaal van deze laatste twee en bovengenoemde autobiografie. Het camerawerk is van Ennio Guarnieri. Eastmancolor, Mono.

credits

Regie:
Marco Ferreri
Cast:
Marcello Mastroianni, Isabelle Huppert, Hanna Schygulla, Tanya Lopert, Angelo Infanti, Maurizio Donadoni, Lidia Montanari, Bettina Grühn
Scenario:
Marco Ferreri, Dacia Maraini, Piera Degli Esposti
Productie:
Erwin C. Dietrich, Achille Manzotti
Camera:
Ennio Guarnieri
Muziek:
Philippe Sarde
Montage:
Ruggero Mastroianni
Jaar:
1983
Genres:
Drama, Erotiek
Trefwoorden:
Levenservaring, Psychologisch drama, Incest, Seksfilm
Landen:
Italië, Duitsland, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Storia di piera (1983) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken