Frankrijk 1976. Komedie van Claude Lelouch. Met o.a. Catherine Deneuve, Anouk Aimée, Charles Denner, Francis Huster en Niels Arestrup.

VPRO Cinema

Na vijftien jaar gevangenisstraf wegens een uit de hand gelopen crime passionel moet een vrouw een nieuw leven beginnen en zorgen voor haar zoon in de puberteit die van haar bestaan niet afweet. De steun van een ex-celgenote resulteert in een happy ending in ieder opzicht, waarbij ook de dreigende Oedipale moeilijkheden moeiteloos worden afgewend. Lelouch verwaarloost echter de sociale of psychologische verwikkelingen van het gegeven - zelfs de gevangenis ziet eruit als een luxe- hotel - voor het charmante en romantische sprookje dat beide actrices alle kansen geeft, maar ook onmiddellijk weer uit de aandacht verdwijnt. Scenario van Lelouch, camerawerk van Jacques Lefrançois.

credits

Regie:
Claude Lelouch
Cast:
Catherine Deneuve, Anouk Aimée, Charles Denner, Francis Huster, Niels Arestrup, Jean-Jacques Briot, Jacques Villeret, Manuella Papatakis, Zoë Chaveau, Jean-Pierre Kalfou, Colette Baudot, Jean-François Remy, Bernard Donnadieu
Scenario:
Claude Lelouch
Productie:
Claude Lelouch
Camera:
Jacques Lefrançois
Muziek:
Francis Lai
Montage:
Georges Klotz
Jaar:
1976
Alt. titels:
If I had to do it all over again, Second chance
Genres:
Komedie, Drama
Trefwoorden:
Tragikomedie
Landen:
Frankrijk