Frankrijk/Italiƫ 1981. Komedie van Marco Ferreri. Met o.a. Ben Gazzara, Ornella Muti, Susan Tyrrell, Tanya Lopert en Roy Brocksmith.

VPRO Cinema

Een aan de zelfkant levende, alcoholische dichter wordt verliefd op een prostitu[KA1]ee die hem er bovenop probeert te helpen, maar die na zijn ergste aanval zich op de meest drastische manier van de liefde afsluit. Stof van Charles Bukowski geeft Ferreri gelegenheid om zijn thema`s in een ander milieu en decor te plaatsen (Amerikaanse West Coast), maar de literaire afkomst lijkt eerder een beperking dan een stimulans, ook in het spel van Gazzara dat geen echte eenheid van toon heeft. Niettemin een boeiende film, met een schokkend optreden van Muti. Het scenario is van regisseur Ferreri, Sergio Amidei en Anthony Foutz naar de roman van Bukowski Erection, Ejaculations, Exhibitions and General Tales of Ordinary Madness. Het camerawerk is van Tonino Delli Colli.

credits

Regie:
Marco Ferreri
Cast:
Ben Gazzara, Ornella Muti, Susan Tyrrell, Tanya Lopert, Roy Brocksmith, Katia Berger, Hope Cameron, Judith Drake, Patrick Hughes
Scenario:
Marco Ferreri
Camera:
Tonino Delli Colli
Muziek:
Philippe Sarde
Jaar:
1981
Alt. titels:
Tales of Ordinary Madness, Conte de la folie ordinaire
Genres:
Komedie, Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Tragikomedie, Satire
Landen:
Frankrijk, Italiƫ

op televisie
0 uitzendingen

Storia di ordinaria follia (1981) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken