Zweden/Frankrijk 1956. Mysterie van André Michel. Met o.a. Marina Vlady, Maurice Ronet, Nicole Courcel, Michel Etcheverry en Ulf Palme.

VPRO Cinema

Laurent Br[KA4]ulard (Ronet), een Franse landbouwingenieur, krijgt werk in de bossen van Noord-Zweden op de grens met Finland (Lapland) en ontmoet A[KA3]ino (Vlady), een ge[KA3]isoleerd levende jonge vrouw die de kleindochter van een door de dorpelingen gevreesde `heks` (Wilfstrand) is. A[KA3]ino meent zelf ook vervloekt te zijn en weigert de liefde van de Fransman. Ondertussen is Laurents werkgeefster Kristina (Courcel) verliefd op hem en wordt jaloers op diens toenaderingen jegens Aïno. Dit sfeervolle drama vol bijgeloof kreeg een fraaie landschapsfotografie en een mysterieuze aanwezigheid van de jeugdige, blonde Vlady die ideaal is voor haar rol. Het scenario is van Jacques Companéz, die met Christiane Imbert de novelle Olesia van Alexandre Kouprine bewerkte. Het camerawerk is van Marcel Gignon.

credits

Regie:
André Michel
Cast:
Marina Vlady, Maurice Ronet, Nicole Courcel, Michel Etcheverry, Ulf Palme, Ulla Lagnell, Erik Hell, Rune Lindström, Naima Wifstrand
Scenario:
Jacques Companéz
Productie:
Robert Woog, Hugo Bénédek
Camera:
Marcel Gignon
Muziek:
André Lafosse, Norbert Glanzberg
Jaar:
1956
Alt. titels:
Sorcière, La, Häxan, Blonde Witch, The
Genres:
Mysterie, Romantiek, Drama, Actiefilm
Trefwoorden:
Tragedie, Wraakfilm, Romantisch drama
Landen:
Zweden, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

La sorcière (1956) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken