Frankrijk/Zwitserland/Duitsland/Portugal 1985. Drama van Manoel de Oliveira. Met o.a. Luis Miguel Cintra, Patricia Barzyk, Anne Consigny, Anne Gautier en Bernard Alane.

VPRO Cinema

Eerste volledige verfilming van het theater-meesterwerk van Paul Claudel. De lengte van de film vraagt alle aandacht en medewerking van de toeschouwer en verdient deze wellicht ook dankzij een goede enscenering. Oliveira heeft de voorkeur gegeven aan een even veelbetekenende als gewaagde onderneming door de handeling in geschilderde decors op unieke plaatsen te situeren, met acteurs in een bepaalde houding, die zich niet bewegen. Het resultaat is niets meer of minder dan 'toneel'! De film fascineert van begin tot eind en de bewonderenswaardige bezielende invloed van Paul Claudel is daar zeker voor een deel verantwoordelijk voor.

credits

Regie:
Manoel de Oliveira
Cast:
Luis Miguel Cintra, Patricia Barzyk, Anne Consigny, Anne Gautier, Bernard Alane, Jean-Pierre Bernard, Marie-Christine Barrault, Isabelle Weingarten, Henri Serre, Jean-Yves Berteloot, Catherine Jarrett, Anny Romand, Bérangère Jean, Frank Oger
Muziek:
Joao Paes
Jaar:
1985
Alt. titels:
Soulier de satin, Le
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Tragedie
Landen:
Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, Portugal

op televisie
0 uitzendingen

Le Soulier de satin (1985) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken