Verenigde Staten 1946. Drama van Lewis Milestone. Met o.a. Barbara Stanwyck, Kirk Douglas, Lizabeth Scott, Van Heflin en Judith Anderson.

VPRO Cinema

Als kind was Stanwyck verantwoordelijk voor de dood van haar tirannieke tante. Achttien jaar later is ze gehuwd met Douglas, die getuige was van het gebeuren maar zijn mond hield. Wanneer haar jeugdvriend Heflin na lange afwezigheid terugkeert in het stadje, breekt het drama los. Douglas denkt dat Heflin hun geheim kent en wil hem uit de weg ruimen, maar bij Stanwyck bloeien de gevoelens die ze destijds voor Heflin koesterde weer op. Een knap psychologisch drama, typisch voor de tijd waarin het werd gemaakt, met een niet aanstootgevende erotische achtergrond. Uitstekend spel van de hoofdrolspelers en van Anderson als de hardvochtige tante. Robert Rossen baseerde zijn scenario op een verhaal van Jack Patrick. Achter de camera stond Victor Milne. Filmdebuut van Douglas.

credits

Regie:
Lewis Milestone
Cast:
Barbara Stanwyck, Kirk Douglas, Lizabeth Scott, Van Heflin, Judith Anderson, Darryl Hickman, Roman Bohnen, Janis Wilson, Mickey Kuhn, Charles D. Brown, James Flavin
Scenario:
Robert Rossen
Camera:
Victor Milne
Muziek:
Miklós Rózsa
Jaar:
1946
Alt. titels:
Strange Love of Martha Ivers, The
Genres:
Drama, Film noir
Trefwoorden:
Psychologisch drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen