Verenigde Staten 1980. Drama van Woody Allen. Met o.a. Woody Allen, Charlotte Rampling, Jessica Harper, Marie-Christine Barrault en Tony Roberts.

VPRO Cinema

Beroemd filmmaker Allen wordt uitgenodigd om in het Stardust Hotel een retrospectief van zijn oeuvre bij te wonen. Hij bevindt zich in een emotionele depressie en maakt een balans op van zijn liefdesleven, waarin Barrault, Harper en Rampling een grote rol spelen. In zijn meest felliniaanse film portretteert Allen op satirische wijze enkele vrouwen in zijn persoonlijke visuele stijl. De film is minder grappig dan zijn voorgaande, maar is duidelijk autobiografisch geïnspireerd. Tussen Diane Keaton en Mia Farrow door, beleefde hij een chaotische periode van amoureuze emoties, die hij in dit scenario van zich af heeft geschreven. De muzikale soundtrack bestaat uit een reeks nostalgische songs. In een voorbijrijdende trein is een glimp van Sharon Stone te zien. Sublieme zwart-witfotografie van Gordon Willis.

credits

Regie:
Woody Allen
Cast:
Woody Allen, Charlotte Rampling, Jessica Harper, Marie-Christine Barrault, Tony Roberts, Daniel Stern, Amy Wright, Helen Hanft, John Rothman, Anne De Salvo, Joan Neuman, Ken Chapin
Scenario:
Woody Allen
Productie:
Jack Rollins, Robert Greenhut
Camera:
Gordon Willis
Muziek:
Django Reinhardt, Sidney Bechet, Dick Hyman
Montage:
Susan E. Morse
Jaar:
1980
Genres:
Drama, Komedie, Experimenteel
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Cult
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Stardust Memories (1980) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken