Verenigde Staten 1990. Drama van John Korty. Met o.a. Rick Schroeder, David Andrews, Veronica Cartwright, Stephen Dorff en Boyd Gaines.

VPRO Cinema

Na de dood van zijn moeder wil Schroeder hoe dan ook zijn belofte aan haar nakomen: zijn zes zusjes broertjes bij elkaar houden. Omdat ze hun vader, een trucker, zelden zien, is hij feitelijk gezinshoofd. Dankzij grootvader Moffat kunnen de kinderen bij elkaar blijven, maar als opa te overlijden komt, wordt Schroeder geconfronteerd met een harteloze bureaucratie die de kinderen bij pleeggezinnen wil onderbrengen. Hun vader zien ze nu nog alleen maar als hij wat van het geërfde geld nodig heeft. Bill Stratton en Robert Inman kiezen in hun sentimentele scenario uiteraard de kant van de kinderen en klagen daarin zowel de overheid die de kinderen wil separeren, aan als een dominee die uit de publiciteit geld wil slaan. Toch is de film al met al een weinig overtuigende tearjerker. Camerawerk van Kees van Oostrum.

credits

Regie:
John Korty
Cast:
Rick Schroeder, David Andrews, Veronica Cartwright, Stephen Dorff, Boyd Gaines, Andrew Lowry, Donald Moffat, Ricky Schroder
Camera:
Kees van Oostrum
Muziek:
J.A.C. Redford
Jaar:
1990
Alt. titels:
Son's Promise, A
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Soap opera, Televisiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

A Son's Promise (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken