Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1987. Drama van Wayne Wang. Met o.a. Tom Hulce, Mary Elizabeth Mastrantonio, Virginia Madsen, Harry Dean Stanton en Millie Perkins.

VPRO Cinema

Het lijkt alsof de excentrieke striptekenaar Hulce slachtoffer wordt van een van zijn eigen verhalen. Twee ongure elementen dringen zijn flat binnen en slaan hem zonder reden knock-out. Als hij dit wil melden bij de politie, blijkt dat hij verdacht wordt van moord op een mysterieus blondje. Hij raakt verzeild in een wereld van moord, corruptie, chantage en politieke schandalen. Een vreemde, verrassende film in een postmoderne stijl. Het onontwarbare scenario van Don Opper is een scherpe satire op een hypocriete samenleving waarin socio- culturele waarden niet meetellen. Qua sfeer toont het enige gelijkenis met Kafka's Het Proces. Meer te genieten door de sublieme vormgeving dan door het ingewikkelde verhaal. Schitterende fotografie van Amir Mokri.

credits

Regie:
Wayne Wang
Cast:
Tom Hulce, Mary Elizabeth Mastrantonio, Virginia Madsen, Harry Dean Stanton, Millie Perkins, Don Opper, Adam Ant, John Doe, Judith Barsi, Rosalind Chao, John C. Slader, Herta Ware
Scenario:
Don Opper
Productie:
Barry Opper, Rupert Harvey
Camera:
Amir Mokri
Muziek:
Mitchell Froom
Jaar:
1987
Genres:
Drama, Thriller
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

Slam Dance (1987) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken