Verenigd Koninkrijk 1983. Mysterie van Desmond Davis. Met o.a. Ian Richardson, David Healy, Trevor Howard, Cherie Lunghi en Terence Rigby.

VPRO Cinema

Major Walters ontfutselt in India van een viertal gevangenen een situatiekaart met de vindplaats van de grootste diamant ter wereld; in ruil daarvoor belooft hij hen te bevrijden, maar hij maakt zich uit de voeten en laat hen rotten. Vele jaren later als Melia de enige overlevende vrijgekomen gevangene is, heeft het uur der wrake geslagen. Daarvoor moeten Walters` zoon Heffer en Morstans (een broeder in het kwaad van Walters) dochter Lunghi boeten. Sherlock Holmes bindt de strijd aan met een moordlustige dwerg en een man met één been om Lunghi te helpen. Bovendien is hij, met de gebruikelijke flarden mist omgeven, op zoek naar de diamant. Het is jammer dat de acteurs het er af en toe zo dik opleggen, waardoor deze - toch wel spannende - film veel weg heeft van een persiflage. Richardson zet een geloofwaardige Holmes neer. Zijn film HOUND OF THE BASKERVILLES uit 1983 is net zo goed.

credits

Regie:
Desmond Davis
Cast:
Ian Richardson, David Healy, Trevor Howard, Cherie Lunghi, Terence Rigby, Thorley Walters, John Pedrick, Joe Melia, Clive Merrison, Richard Heffer
Muziek:
Harry Rabinowitz
Jaar:
1983
Alt. titels:
Sign of Four, The
Genres:
Mysterie, Thriller
Trefwoorden:
Detectivefilm
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

The Sign of Four (1983) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken