Verenigde Staten 1986. Sciencefiction van Alan Johnson. Met o.a. Richard Jordan, Jami Gertz, Jason Patric, Lukas Haas en Charles Durning.

VPRO Cinema

Ergens in de toekomst is water op aarde schaars en wordt onze planeet door een stel booswichten gort droog gehouden omdat ze heer en meester over de bronnen zijn. Gertz met haar - voornamelijk - macho vrindjes wordt gevangen gehouden door Jordan, een soort nazi. Het groepje dat zich in het gevangenkamp alleen maar kan verstrooien met een rauw soort rolschaats-hockey, bereidt een ontsnapping voor met behulp van de 'Bhodi', een oude mystieke kracht. Een waardeloze, gedateerde film die hooguit een weekje draaide in een achteraf-bioscoopje en daarna in het vergeetboek raakte om later weer op video boven water te komen. Slechts niet-kritische tieners kunnen zich door dit pulpwerkje laten vermaken. Ook bekend als SOLARWARRIORS.

credits

Regie:
Alan Johnson
Cast:
Richard Jordan, Jami Gertz, Jason Patric, Lukas Haas, Charles Durning, Peter Deluise, Claude Brooks, James LeGros, Pete Kowanko, Sarah Douglas
Muziek:
Maurice Jarre
Jaar:
1986
Genres:
Sciencefiction, Familiefilm
Trefwoorden:
Tienerfilm, SF-Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Solarbabies (1986) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken