Verenigde Staten 1947. Mysterie van Edward Buzzell. Met o.a. William Powell, Myrna Loy, Keenan Wynn, Dean Stockwell en Philip Reed.

VPRO Cinema

Powell probeert een moord aan boord van een gokboot op te lossen. Samen met klarinettist Wynn als gids, gaat hij in het sombere jazz-wereldje op zoek naar een verdwenen muzikant, die de sleutel bezit in de zaak. Laatste aflevering van de THIN MAN- serie is minder spannend en minder humoristisch, maar blijft onderhoudend dank zij het charisma van de hoofdrolspelers. Knap sfeerbeeld van de sombere, nevelige nachtwereld van New York. De elf-jarige Stockwell, die het zoontje van Powell en Loy speelt, wordt door de gangsters als doelwit gebruikt om Powell te dwingen het onderzoek stop te zetten. De personages van Dashiell Hammett zijn ditmaal gebruikt in een verhaal van Stanley Roberts. Steve Fisher en Nat Perrin schreven het scenario. Achter de camera stond Charles Rosher. Zie ook: 'Thin Man'-serie.

credits

Regie:
Edward Buzzell
Cast:
William Powell, Myrna Loy, Keenan Wynn, Dean Stockwell, Philip Reed, Patricia Morison, Gloria Grahame, Jayne Meadows, Don Taylor, Leon Ames, Bruce Cowling, Ralph Morgan, William Bishop, Warner Anderson
Camera:
Charles Rosher jr
Muziek:
David Snell
Jaar:
1947
Alt. titels:
Das Lied vom dünnen Mann
Genres:
Mysterie, Thriller
Landen:
Verenigde Staten