Verenigde Staten 1978. Thriller van Steven Carver en Steve Carver. Met o.a. Lee Majors, Jennifer O'Neill, Art Carney, George Kennedy en Harris Yulin.

VPRO Cinema

Wanneer een aannemer neerstort van een in aanbouw zijnde wolkenkrabber, wil zijn broer Kennedy de werkzaamheden stopzetten. Dochter O`Neill denkt er echter anders over. Ze heeft nog drie weken en in die tijd wil ze de bouw voltooien, ondanks dreigende stakingen en sabotage. Ze krijgt de hulp van Majors. Razend spannende actiethriller die duidelijk toont dat Carver de leerschool van Roger Corman doorlopen heeft. Geen beeld teveel, geen nutteloze dialogen of gratuite actie, alles staat in dienst van het opdrijven van de spanning, zonder verdere pretenties. Goed rollend scenario van Leigh Chapman en oppervlakkige, maar functionele vertolkingen helpen de film naar een (letterlijk) adembenemend hoogtepunt. Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees. Roger Shearman hanteerde de camera. Sterke score van Michel Colombier. Ook bekend als LOOK DOWN AND DIE en MEN OF STEEL.

credits

Regie:
Steven Carver, Steve Carver
Cast:
Lee Majors, Jennifer O'Neill, Art Carney, George Kennedy, Harris Yulin, Terry Kiser, Richard Lynch, Roger Mosley, Albert Salmi, R.G. Armstrong, Robert Tessier, Hunter Van Leer, Redmond Cleason
Camera:
Roger Shearman
Muziek:
Michel Colombier
Jaar:
1978
Alt. titels:
Look Down and Die, Men of Steel, Look Down And Die, Men Of Steel
Genres:
Thriller, Actiefilm, Drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Steel (1978) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken