Australië 1979. Horror van Simon Wincer. Met o.a. Chantal Contouri, Robert Brunning, Sigrid Thornton, Denise Drysdale en John Sidney.

VPRO Cinema

Topmodel Contouri neemt kapstertje Thornton onder haar hoede en bezorgt haar een fotosessie. Thorntons leven verandert diepgaand: ze breekt met haar overbeschermende moeder en bezitterige verloofde en ambieert een toekomst als fotomodel. Maar vreemde krachten lijken haar voort te stuwen naar een onafwendbare en verschrikkelijke climax. Redelijke thriller, ondanks te lange aanloop. Chris en Everett De Roche geven met hun scenario een indrukwekkend beeld van het Australische mode-milieu maar zijn de suspense vergeten. Naar het einde toe krijgt de film wel de vaart van een sneltrein. Gemaakt door het produktieteam dat met PATRICK de Australische film de beslissende duw naar internationale publieke erkenning gaf. Fotografie van Vincent Monton. Brian May componeerde de melodieuze score. Ook bekend als THE DAY AFTER HALLOWEEN.

credits

Regie:
Simon Wincer
Cast:
Chantal Contouri, Robert Brunning, Sigrid Thornton, Denise Drysdale, John Sidney, Jacqui Gordon, Julia Blake, Hugh Keays-Byrne, Vincent Gil
Camera:
Vincent Monton
Muziek:
Ian May, Brian May
Jaar:
1979
Alt. titels:
Day after Halloween, The
Genres:
Horror, Thriller
Landen:
Australië

op televisie
0 uitzendingen

Snapshot (1979) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken