Verenigde Staten 1931. Western van Cecil B. DeMille en Cecil Demille. Met o.a. Warner Baxter, Lupe Velez, Eleanor Boardman, Paul Cavanagh en Lawrence Grant.

VPRO Cinema

De derde verfilming van DeMille van het stuk van Edwin Milton Royle, hier bewerkt door Lucien Hubbard en Lenore J. Coffee, en veruit de saaiste van de drie. Baxter is de Engelsman die zijn land verlaat nadat hij beschuldigd werd van iets dat een neef deed. Hij ontmoet de Indiaanse Velez (geeft een uitstekend stukje acteren weg overigens), die hij uit handen van schurk Bickford redt. Hij trouwt later met haar en ze zouden ook nog een kind krijgen, Moore. Het einde van het verhaal is dat zijn Engelse liefje, Boardman, boven water komt en vertelt dat haar man heeft toegegeven de schurk te zijn, zodat hij ongestoord kan terugkeren naar Engeland. Velez sterft en Baxter gaat met Boardman en Moore naar Engeland. Harold Rosson was cameraman. De film werd een flop: hij was te langdradig.

credits

Regie:
Cecil B. DeMille, Cecil Demille
Cast:
Warner Baxter, Lupe Velez, Eleanor Boardman, Paul Cavanagh, Lawrence Grant, Roland Young, Charles Bickford, Desmond Roberts, Mitchell Lewis, J. Farrell MacDonald, Dickie Moore, Raymond Hatton, DeWitt Jennings
Jaar:
1931
Alt. titels:
Squaw Man, The
Genres:
Western, Romantiek, Drama
Trefwoorden:
Americana, Indianen-drama, Romantisch drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Squaw Man (1931) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken