Verenigde Staten 1983. Horror van Jack Clayton. Met o.a. Jason Robards, Jonathan Pryce, Diane Ladd, Pam Grier en Royal Dano.

VPRO Cinema

Tot groot genoegen van de bevolking kondigt het [KL]Dark`s Pandemonium Carnival[KLE] zich aan in het stadje Greentown. Iedereen verheugt zich op het circus. Twee schooljongens, Peterson en Carson, horen van een mysterieuze man dat er een zware storm op til is. Wanneer ze op onderzoek uitgaan blijkt er iets heel vreemds aan de hand te zijn met het circus en met de directeur, de angstaanjagende Mr. Dark (Pryce). Onheilspellende griezelfilm die, ook al komt hij uit de Disney-studio's, te eng is voor kinderen. De eeuwige strijd tussen goed en kwaad wordt somber en macaber beschreven door Ray Bradbury die het op zijn eigen roman baseerde. Knappe vertolkingen van doorwinterde acteurs. Sfeervol camerawerk van Stephen H. Burum.

credits

Regie:
Jack Clayton
Cast:
Jason Robards, Jonathan Pryce, Diane Ladd, Pam Grier, Royal Dano, Vidal Peterson, Mary Grace Canfield, James Stacy, Shawn Carson, Bruce M. Fischer, Richard Davalos, Arthur Hill
Muziek:
James Horner
Jaar:
1983
Alt. titels:
Das Bèse kommt auf leisen Sohlen
Genres:
Horror, Thriller, Familiefilm
Trefwoorden:
Disney-film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen