Verenigde Staten 1983. Biografie van Bob Fosse. Met o.a. Mariel Hemingway, Eric Roberts, Cliff Robertson, Carroll Baker en Roger Rees.

VPRO Cinema

In Vancouver ontmoet ex-souteneur Paul Snider (Roberts) de mooie Dorothy Stratten (Hemingway). Omdat hij het wil gaan maken in de show-business, trouwt hij met haar en wordt haar manager. Hij slaagt erin door te dringen tot op hoog niveau bij Playboy en wat later is Dorothy `Playmate of The Month`. Wanneer ook Hollywood zich met haar inlaat, begint hij zijn greep op haar te verliezen. Briljante weergave van een dieptragisch Hollywood- drama. Een vrouw wordt heen en weer geslingerd tussen drie mannen (Snider, Playboy-baas Hugh Hefner en regisseur Peter Bogdanovich) en als ze succes begint te krijgen wordt ze het slachtoffer van pure jaloezie. Geraffineerde regie en meeslepende vertolkingen. Fosse baseerde zijn scenario op de bio door Teresa Carpenter. Tegen het eind verliest de film aan trefzekerheid. Schitterende fotografie van Sven Nykvist. De laatste film van Fosse. Over de zaak verscheen ook de tv-film DEATH OF A CENTERFOLD (1981).

credits

Regie:
Bob Fosse
Cast:
Mariel Hemingway, Eric Roberts, Cliff Robertson, Carroll Baker, Roger Rees, David Clennon, Josh Mostel, Sidney Miller, Jordan Christopher, Keenen Ivory Wayans, Stuart Damon, Ernest Thompson, Lisa Gordon
Scenario:
Bob Fosse
Productie:
Wolfgang Glattes, Kenneth Utt
Camera:
Sven Nykvist
Muziek:
Ralph Burns
Montage:
Alan Heim
Jaar:
1983
Genres:
Biografie, Drama
Trefwoorden:
Independent
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Star 80 (1983) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken