Verenigde Staten 1944. Oorlogsfilm van Lloyd Bacon. Met o.a. Anne Baxter, Thomas Mitchell, Selena Royle, Ward Bond en Bobby Driscoll.

VPRO Cinema

Vader Mitchell heeft het niet gemakkelijk met zijn kroost, die bestaat uit vijf zonen en een dochter. Met liefde en toewijding voedt hij hen op tot intelligente jonge mensen en elke crisissituatie kan hij de baas. De jongens hebben alles over voor elkaar en zelfs als de jongste trouwt blijven ze onafscheidelijk. Dan breekt de oorlog uit. Ze geven zich op als vrijwilligers bij de marine, op voorwaarde dat ze bij elkaar kunnen blijven. Eén van de hoogtepunten van het Amerikaanse filmdrama, knap gemaakt, subliem gespeeld. Het op waar gebeurde belevenissen gebaseerde scenario van Mary McCall Jr., naar een verhaal van Edward Doherty en Jules Schermer is pakkend en ontroerend. Een onvervalst stukje Americana, een sentimentele hulde aan heldenmoed. De camera was in handen van Lucien Andriot. Cyril J. Mockridge componeerde de score, die gearrangeerd en gedirigeerd werd door Alfred Newman. Ook bekend als THE FIGHTING SULLIVANS.

credits

Regie:
Lloyd Bacon
Cast:
Anne Baxter, Thomas Mitchell, Selena Royle, Ward Bond, Bobby Driscoll, Addison Richards, Edward Ryan, James Cardwell, John Alvin, George Offerman Jr.
Camera:
Lucien Andriot
Muziek:
Cyril J. Mockridge, Alfred Newman
Schrijver:
Edward Doherty
Jaar:
1944
Alt. titels:
Sullivans, The, Fighting Sullivans, The, The Fighting Sullivans
Genres:
Oorlogsfilm, Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Oorlogsfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Sullivans (1944) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken