Zwitserland/Verenigde Staten 1960. Drama van Gottfried Reinhardt. Met o.a. Kirk Douglas, Christine Kaufmann, E.G. Marshall, Gerhard Lippert en Robert Blake.

VPRO Cinema

Verfilming van de roman van Manfred Gregor over vier Amerikaanse soldaten die in een klein Duits stadje een zestien- jarig meisje (Kaufmann) verkrachten nadat ze haar vriend in elkaar geramd hadden. Een eerlijke procesgang raakt verstrikt in Amerikaanse militair recht dat de daders met de doodstraf bedreigt als het slachtoffer komt getuigen, terwijl eerherstel van het meisje door de vader geëist wordt. De media gaan er zich mee bemoeien en het slachtoffer bezwijkt onder de druk; ze pleegt zelfmoord. Goede rollen van Blake en Douglas en een uiterst vakkundige regie van Gottfried Reinhardt, zoon de grote theaterregisseur Max Reinhardt's. Gottfried had vooral in Hollywood naam gemaakt als producent en scenario-schrijver. Het drama speelt omstreeks 1960 toen Duitsland nog in de wederopbouw was als gevolg van WO II en de Amerikanen van bezetters, beschermers tegen het communisme werden.

credits

Regie:
Gottfried Reinhardt
Cast:
Kirk Douglas, Christine Kaufmann, E.G. Marshall, Gerhard Lippert, Robert Blake, Barbara Rütting, Hans Nielsen, Karin Hardt, Indrid van Bergen, Alan Gifford, Frank Sutton, Richard Jaeckel
Muziek:
Dimitri Tiomkin
Jaar:
1960
Alt. titels:
Town Without Pity
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Rechtbankdrama
Landen:
Zwitserland, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Stadt ohne Mitleid (1960) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken