Italië 1934. Drama van Max Ophüls. Met o.a. Isa Miranda, Memo Benassi, Nelly Corradi, Tatiana Pawlova en Lamberto Picasso.

VPRO Cinema

Gaby Doriot (Miranda), een filmster, herinnert zich in het ziekenhuis na haar zelfmoordpoging met welke intriges ze carri[KA2]ere heeft gemaakt, haar verantwoordelijkheid voor de dood van de vrouw van haar minnaar, het verspelen van haar kansen op een duurzame liefde. De regievondsten versieren een voor de vooroorlogse Italiaanse cinema ongewoon pessimistisch drama, waarbij het buitensporige opera-achtige acteren van de andere spelers werkzaam contrasteert met het ingetogen spel van Miranda die hier haar sterdebuut maakte en prompt een Europees idool werd. Genomineerd voor de Mussolini (!) bokaal op het filmfestival van Veneti[KA3]e. Het scenario is van Curt Alexander, Hans Wilhelm en regisseur Oph[KA3]uls naar de roman van Salvatore Gotta. Het liedje `Io sono nel cuore di Tutti` is van Ruggero Larchi (die niet op de aftiteling staat en Daniel Dax (die in werkelijkheid Daniele Amfitheatrof heet). Het camerawerk is van Ubaldo Arata.

credits

Regie:
Max Ophüls
Cast:
Isa Miranda, Memo Benassi, Nelly Corradi, Tatiana Pawlova, Lamberto Picasso, Federico Benfer, Andrea Checchi, Elena Zareschi, Achille Majeroni
Scenario:
Curt Alexander
Camera:
Ubaldo Arata
Muziek:
Ruggero Larchi, Daniele Amfitheatrof
Schrijver:
Salvatore Gotta
Jaar:
1934
Alt. titels:
Signora di tutti, La
Genres:
Drama, Romantiek, Fantasy
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Fantasy, Romantisch drama, Soap opera
Landen:
Italië

op televisie
0 uitzendingen

La signora di tutti (1934) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken