Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten/Duitsland 1960. Oorlogsfilm van Lewis Gilbert. Met o.a. Kenneth More, Dana Wynter, Laurence Naismith, Geoffrey Keen en Karel Stepanek.

VPRO Cinema

Adolf Hitler speelt zichzelf in Sink the Bismarck! Hij is te zien in archiefbeelden uit 1939, waarin het Duitse slagschip Bismarck feestelijk te water wordt gelaten. Dankzij Howard Lydecker, de meester van miniatuureffecten in Hollywood, kunnen we het schip volgen gedurende deze noeste en spannende oorlogsfilm. Het vaartuig wordt de vrees van de zeeën voor de geallieerden. Onder directe orders van Winston Churchill coördineert kapitein Shepherd (More) vanuit een ondergronds tactisch centrum de vernietiging van de Bismarck. Shepherd verloor zijn vrouw tijdens een nazi-bombardement, en lijkt door zijn verdriet om haar soms strategische gokjes te wagen die de levens van honderden op het spel zetten.

credits

Regie:
Lewis Gilbert
Cast:
Kenneth More, Dana Wynter, Laurence Naismith, Geoffrey Keen, Karel Stepanek, Michael Hordern, Maurice Denham, Michael Goodliffe, Carl Möhner
Scenario:
Edmund H. North
Productie:
John Brabourne
Camera:
Christopher Challis
Muziek:
Clifton Parker
Jaar:
1960
Alt. titels:
Die letzte Fahrt der Bismarck
Genres:
Oorlogsfilm
Trefwoorden:
Oorlogsfilm
Landen:
Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Sink the Bismarck! (1960) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken