Spanje 1968. Drama van Carlos Saura. Met o.a. Geraldine Chaplin, Juan Luis Galiardo, Fernando Cebrian, Profiria Sanchiz en Fernondo Sanchez Pollack.

VPRO Cinema

Een ondernemer maakt met zijn vrouw en naaste medewerker een werkreis door Spanje en krijgt zodoende een vermoeden van een verhouding tussen zijn vrouw en de compagnon. Hij laat niets blijken, maar bespiedt ze van afstand om ze op heterdaad te betrappen en dan zijn wraakfantasie[KA3]en uit te voeren. Dit gebeurt echter niet; hij breekt de reis af om later nog eens alleen met de collega de tocht te maken. Films van Saura moeten voor een juiste waardering altijd in hun ontstaansperiode en nationale context worden gezien, want de driehoeksverhouding, die in satire had kunnen resulteren, is slechts een alibi voor meer maatschappelijke problemen, die voorzichtig maar onmiskenbaar kritisch worden aangepakt. Ondanks de voor Saura ongewone en aangenaam losse aanpak is de film (noodgedwongen) erg oppervlakkig en kan daardoor nauwelijks boeien.

credits

Regie:
Carlos Saura
Cast:
Geraldine Chaplin, Juan Luis Galiardo, Fernando Cebrian, Profiria Sanchiz, Fernondo Sanchez Pollack, Humberto Semper, Charo Soriano
Muziek:
Jaime Perez
Jaar:
1968
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Sociaal drama
Landen:
Spanje

op televisie
0 uitzendingen

Stress es tres tres (1968) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken