Verenigde Staten 1986. Oorlogsfilm van Oliver Stone. Met o.a. James Woods, James Belushi, Michael Murphy, John Savage en Elpedia Carillo.

VPRO Cinema

Woods speelt een opportunistische, stekelige oorlogscorrespondent, die een opdracht in El Salvador aanvaardt, niet geheel en al uit edele motieven, want hij heeft er een vrouwtje zitten. Samen met Savage reist hij af en zijn misselijke karakter ten spijt, vindt hij dat de arme bevolking te veel te lijden heeft van de door de V.S. gesteunde dictatuur. Derhalve is hij niet mals met zijn commentaren en foto's. Hij wordt het land uitgezet, gescheiden van zijn vriendin, die met haar kinderen als illegale immigranten afgeschoven worden. De film is gebaseerd op ware feiten. Hij komt traag op gang en is ongenuanceerd waar het de politiek betreft, maar heeft veel pakkende momenten. Hoofdrolspelers Woods en Belushi doen het goed. Gesitueerd in 1981. Het scenario is van de regisseur en Richard Boyle.

credits

Regie:
Oliver Stone
Cast:
James Woods, James Belushi, Michael Murphy, John Savage, Elpedia Carillo, Tony Plana, Colby Chester, Cindy (Cynthia) Gibb, Kara Glover, Cynthia Gibb, Elpidia Carrillo
Scenario:
Oliver Stone, Rick Boyle
Productie:
Oliver Stone, Gerald Green
Camera:
Robert Richardson
Muziek:
Georges Delerue
Montage:
Claire Simpson
Jaar:
1986
Genres:
Oorlogsfilm, Experimenteel, Thriller, Drama, Komedie
Trefwoorden:
Politiek
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Salvador (1986) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken