Verenigde Staten 1988. Oorlogsfilm van Gary Nelson. Met o.a. Jeffrey Nordling, Alan Ruck, Noble Willingham, Carol Huston en Rosalind Chao.

VPRO Cinema

Nordling is persfotograaf tijdens de oorlog in Vietnam. Hij neemt deel aan de actie, loopt even veel gevaar als de soldaten, maar is gewapend met een fotocamera in plaats van een geweer. Zijn foto's tonen een realiteit waarvoor veel mensen zich willen afsluiten, maar de foto's liegen niet. Buitengewoon boeiende kijk op het leven van een oorlogsfotograaf middenin het oorlogsgeweld. Een film met een flinke impact, ondanks de vele dialogen in het scenario van Stephen Kline en David Hume Kennerly. Het script is overigens gebaseerd op het boek van de laatste, die zelf oorlogscorrespondent was en voor zijn werk bekroond werd met de Pulitzer-prijs. Camerawerk van Gayne Rescher. Bedoeld als pilot voor een serie, die echter nooit tot stand gekomen is.

credits

Regie:
Gary Nelson
Cast:
Jeffrey Nordling, Alan Ruck, Noble Willingham, Carol Huston, Rosalind Chao, Helen Hunt, Steven Ford, Nick Cassavetes, Grace Zabriskie
Scenario:
Stephen Kline
Camera:
Gayne Rescher
Muziek:
Barry Mann, Cynthia Weil, Paul Chihara
Jaar:
1988
Genres:
Oorlogsfilm, Actiefilm
Trefwoorden:
Oorlogsfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Shooter (1988) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken