Verenigde Staten 1990. Komedie van Jan Egleson. Met o.a. Michael Caine, Elizabeth McGovern, Peter Riegert, Swoosie Kurtz en Will Patton.

VPRO Cinema

Caine heeft bij een groot reclamebureau in New York een hoge positie, en het leven was voor hem heel rooskleurig totdat een langverwachte promotie niet doorgaat. Gedeprimeerd loopt hij een een station van de ondergrondse in. Per ongeluk duwt hij een bedelaar onder een aankomende trein en hij proeft het gevoel van macht, waarmee hij over leven en dood kan beschikken. In deze roes besluit hij zich een weg naar de top te banen. Vlijmscherpe sociale satire over de strijd om het dagelijkse bestaan. Caine is schitterend als de ijskoude moordenaar die elk obstakel gewoonweg elimineert. Niet zo sprankelend als de vroegere Britse zwarte komedies, zoals bv. KIND HEARTS AND CORONETS of THE LADY KILLERS, maar toch bijzonder onderhoudend, speels en origineel. Geschreven door Andrew Klavan en Alica Arlen, die zich liet inspireren door een roman van Simon Brett. Gefilmd door Paul Goldsmith.

credits

Regie:
Jan Egleson
Cast:
Michael Caine, Elizabeth McGovern, Peter Riegert, Swoosie Kurtz, Will Patton, Jenny Wright, John McMartin, Barbara Baxley, Samuel L. Jackson
Scenario:
Andrew Klavan
Productie:
Patrick McCormick, Leslie Morgan
Muziek:
Gary Chang
Jaar:
1990
Alt. titels:
Shock to the System, A
Genres:
Komedie, Misdaad, Drama
Trefwoorden:
Zwarte komedie
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

A Shock to the System (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken