Verenigde Staten 1988. Biografie van Tony Richardson. Met o.a. Stefanie Powers, Claire Bloom, Peter Bowles, Brian Cox en Niamh Cusack.

VPRO Cinema

De memoires van Beryl Markham (Powers), de eerste vrouw die over de Atlantische Oceaan vloog. Als kind groeide ze op in Kenia, dat ze na haar tweede huwelijk verliet. In Londen kan ze echter niet aarden en keert terug naar Afrika. Qua stijl en inhoud grote gelijkenis met OUT OF AFRICA, maar Meryl Streep kan zich beter in haar rol inleven dan Powers, die hier trouwens nog optrad als co-producente. De film is langdradig en vervelend en kan slechts bekoren door zijn indrukwekkende locatie-opnamen door Steve Yaconelli. Het scenario van Allan Scott is gebaseerd op interviews en artikelen van James Fox (niet de acteur, die trouwens wel te zien is als Markhams rijke echtgenoot). Oorspronkelijk uitgezonden in twee delen. Ook bekend als THE ADVENTURES AND AFFAIRS OF BERYL MARKHAM.

credits

Regie:
Tony Richardson
Cast:
Stefanie Powers, Claire Bloom, Peter Bowles, Brian Cox, Niamh Cusack, Trevor Eve, Frederic Forrest, James Fox, John Rubinstein, Jack Thompson
Muziek:
John Addison
Jaar:
1988
Alt. titels:
Adventures and affairs of Beryl Markham, The, Beryl Markham: A Shadow On The Sun
Genres:
Biografie
Trefwoorden:
Kroniek
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Shadow On The Sun (1988) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken