Verenigde Staten 1964. George Pal. Met o.a. Tony Randall, Barbara Eden, Arthur O'Connell, John Ericson en Argentina Brunetti.

VPRO Cinema

Dr. Lao (Randall) baart overal heel wat opzien met zijn circus. Ook in het provinciestadje Abalone is hij een sensatie. In de vrije uren voor zijn show, onderzoekt hij wat er reilt en zeilt in het stadje. Het publiek wacht het vreemdste schouwspel dat ze ooit hebben gezien. Een meesterlijke allegorie op de hypocrisie van mensen onderling. Legende en mythologie zijn de voedingsbodem van dit sprookje voor volwassenen, door Pal grandioos in beeld gebracht. Alle eer komt daarbij toe aan Randall, die in zes verschillende rollen is te zien. Het scenario van Charles Beaumont is gebaseerd op The Circus Of Dr. Lao van Charles G. Finney. William Tuttle ontving een verdiende Oscar voor de make-upeffecten. Prachtige fotografie van Robert Bronner.

credits

Regie:
George Pal
Cast:
Tony Randall, Barbara Eden, Arthur O'Connell, John Ericson, Argentina Brunetti, Lee Patrick, John Qualen, Kevin Tate, Royal Dano, Frank Cady
Muziek:
Leigh Harline
Jaar:
1964
Alt. titels:
Seven Faces of Dr. Lao, The
Trefwoorden:
Circus
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Seven Faces of Dr. Lao (1964) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken