Italië 1971. Drama van Giuliano Montaldo. Met o.a. Gian Maria Volonté, Riccardo Cucciola, Cyril Cusack, Rosanna Fratello en Geoffrey Keen.

VPRO Cinema

Italiaanse emigranten Nicola Sacco (Cucciola) en Bartelomeo Vanzetti (Volontè) in Massachusetts die bij de politie bekend staan als anarchisten, worden gearresteerd wegens roofoverval met doodslag en ondanks getuigenverklaringen over hun onschuld en pressie van de publieke opinie, tot de elektrische stoel veroordeeld. Dit geruchtmakend proces uit 1920 blijft in de film actueel. De nog doorwerkende politieke pressie maakte opnamen in Amerika onmogelijk, zodat de affaire gereconstrueerd moest worden met behulp van Britse acteurs. Deze smet op de authenticiteit is overkomelijk, evenals de te veel herhaalde zang van Joan Baez op de geluidsband. Cucciola werd in Cannes geëerd met de prijs als Beste Acteur. Het scenario is van Ottavio Jemma, regisseur Montaldo en Fabrizio Onofri naar een verhaal van Montaldo en Mino Roli. Het camerawerk is van Silvano Ippoliti. Technicolor, Mono.

credits

Regie:
Giuliano Montaldo
Cast:
Gian Maria Volonté, Riccardo Cucciola, Cyril Cusack, Rosanna Fratello, Geoffrey Keen, Claude Mann, Milo O'Shea, William Prince, Riccardo Cucciolla
Scenario:
Ottavio Jemma
Camera:
Silvano Ippoliti
Muziek:
Joan Baez, Ennio Morricone
Schrijver:
Montaldo
Jaar:
1971
Alt. titels:
Sacco And Vanzetti
Genres:
Drama, Historische film
Trefwoorden:
Sociaal drama, Politiek
Landen:
Italië

op televisie
0 uitzendingen

Sacco e Vanzetti (1971) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken