Duitsland 1990. Romantiek van Peter Sehr. Met o.a. Mirjana Jokovic, Ben Becker, Pascal Breuer, Vladimir Torbica en Joachim Regelin.

VPRO Cinema

Tijdens een vakantie leert Becker, een jonge Joegoslaaf die met zijn ouders in Hamburg woont, in Servië de aantrekkelijke Jokovic kennen. Nadat hij is teruggekeerd, bemerkt zij dat ze van haar vakantie-idylle zwanger is geraakt. Ze besluit zonder papieren - een groot risico - naar Duitsland te reizen. Eenmaal aangekomen bij Becker thuis, wordt zij koel ontvangen en Becker weet niet hoe hij moet reageren. En zij eigenlijk ook niet. Uiteindelijk keert zij - een illusie armer - naar haar inmiddels levensgevaarlijk geworden geboortestreek terug. Sterke debuutfilm van Sehr, die o.a. bekroond werd met de Bundesfilmpreis en vrijelijk gebaseerd is op een kort verhaal van Siegried Lenz, waarvoor regisseur Sehr zelf een kundig scenario schreef. De sfeervolle fotografie is van Dietrich Lohmann.

credits

Regie:
Peter Sehr
Cast:
Mirjana Jokovic, Ben Becker, Pascal Breuer, Vladimir Torbica, Joachim Regelin, Peter Carstens, Werner Awam, Axel Ganz, Volker Prechtl
Scenario:
Peter Sehr
Productie:
Dirk R. Düwel
Camera:
Dietrich Lohmann
Muziek:
Goran Bregovic
Montage:
Dagmar Hirtz
Jaar:
1990
Alt. titels:
Serbische Mädchen, Das
Genres:
Romantiek, Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Sociaal drama, Politiek, Romantisch drama
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Das Serbische Mädchen (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken