Italië/Duitsland/Frankrijk 1973. Thriller van Henri Verneuil. Met o.a. Yul Brynner, Henry Fonda, Dirk Bogarde, Virna Lisi en Philippe Noiret.

VPRO Cinema

Een Russische ambassade-attaché weigert van Orly naar Moskou te vertrekken en onthult KGB-spion te zijn die informatie wil doorgeven aan de Amerikanen over dubbelspionnen in het westen. In Engeland verdwijnen twee employés van het Foreign Office, in West-Duitsland worden ambtenaren gedood of plegen zelfmoord, het hoofd van de Franse contraspionage komt ook onder verdenking te staan. Deze spionagefilm naar de roman van Pierre Nord met een scenario van Gilles Perault kiest voor een pseudo- documentaire aanpak boven spectaculaire actie waarbij de internationale rolbezetting aan de authenticiteit bijdraagt. De film is te lang uitgesponnen waardoor het verrassingseffect van onthullingen ondermijnd wordt. Camerawerk van Claude Renoir.

credits

Regie:
Henri Verneuil
Cast:
Yul Brynner, Henry Fonda, Dirk Bogarde, Virna Lisi, Philippe Noiret, Michel Bouquet, Marie Dubois, Farley Granger, Martin Held, Robert Alda, Elga Andersen, Guy Tréjean, Virna Lisa
Camera:
Claude Renoir
Muziek:
Ennio Morricone
Schrijver:
Pierre Nord
Jaar:
1973
Alt. titels:
Serpent, Le, Night Flight from Moscow, Night Flight From Moscow, The Serpent
Genres:
Thriller
Trefwoorden:
Spionage
Landen:
Italië, Duitsland, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Le Serpent (1973) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken