Frankrijk 1982. Historische film van Okacha Touita. Met o.a. Miloud Khetib, Sid Ali Kouiret, Djalem Allam, Patrick Chesnais en Christine Dejoux.

VPRO Cinema

Een op ware feiten gebaseerde film die het krankzinnig worden van een militant lid van de Algerijnse bevrijdingsbeweging in Frankrijk beschrijft gedurende de jaren 1950-60. Het bijzondere van de film is dat hij breekt met de gangbare opvattingen in bevrijdingsfilms die in Algerije zijn gemaakt, met name door een nog altijd onopgehelderd gegeven te behandelen: de woeste strijd tussen twee rivaliserende nationalistische Algerijnse bewegingen, de FLN en MNA, over het leiderschap van het Verzet. De sfeer van krankzinnigheid en geweld worden waarheidsgetrouw beschreven. De regisseur is dan ook een Algerijn die al meer dan twintig jaar in Frankrijk woont. Hij heeft in alle vrijheid aan dit werkelijk goed gedocumenteerde werk kunnen werken.

credits

Regie:
Okacha Touita
Cast:
Miloud Khetib, Sid Ali Kouiret, Djalem Allam, Patrick Chesnais, Christine Dejoux, Didier Sauvegrain, Mustapha Chadli, Hamid Mesbahi, Djeloul Beghoura, Bernard Cazassus, Patrick Steltzer
Muziek:
Hamid Mesbahi
Jaar:
1982
Alt. titels:
Sacrifiés, Les
Genres:
Historische film, Oorlogsfilm, Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Oorlogsfilm
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Les Sacrifiés (1982) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken