Verenigde Staten 1969. Oorlogsfilm van Stanley Kramer. Met o.a. Anthony Quinn, Anna Magnani, Virna Lisi, Sergio Franchi en Renato Rascel.

VPRO Cinema

1944. Mussolini is gevlucht en in het kleine dorpje Santa Vittoria heerst de euforie. Fascisten worden aangehouden en levensgenieter Quinn, een rijke wijnhandelaar, wordt unaniem verkozen tot burgemeester. Maar dan arriveren de Duitsers die het dorpje bezetten. Alles wordt in het werk gesteld om te verhinderen dat de vijand de enorme wijnvoorraad ontdekt. Vermakelijke, Italiaans ogende, oorlogskomedie met een schitterende Quinn. Het scenario van William Rose en Ben Maddow, naar de roman van Robert Crichton, is wat lang uitgevallen en bevat een overbodige subplot, die de film nutteloos belast. Goede vertolkingen van Kruger, Magnani, Lisi en Franchi, die tevens de titelmelodie zingt. Fotografie van Giuseppe Rotunno en een levendige score van Ernest Gold.

credits

Regie:
Stanley Kramer
Cast:
Anthony Quinn, Anna Magnani, Virna Lisi, Sergio Franchi, Renato Rascel, Eduardo Ciannelli, Giancarlo Giannini, Patrizia Valturri, Hardy Krüger
Camera:
Giuseppe Rotunno
Muziek:
Ernest Gold, Norman Gimbel, Sergio Franchi
Schrijver:
Robert Crichton
Jaar:
1969
Alt. titels:
Secret of Santa Vittoria, The
Genres:
Oorlogsfilm
Trefwoorden:
Oorlogsfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen