Italië 1964. Komedie van Pietro Germi. Met o.a. Stefania Sandrelli, Saro Urzì, Aldo Puglisi, Leopoldo Trieste en Paola Biggio.

VPRO Cinema

Peppino Califano (Puglisi), een Siciliaan, verleidt op een hete middag Agnese (Sandrelli), de mooie minderjarige zuster van zijn verloofde Matilde (Biggio). Ze wordt zwanger, maar hij weigert te trouwen met de vrouw die geen maagd meer is. Haar vader Don Vincenzo Ascalone (Urzi) zet alles in het werk om de familie-eer te redden en brengt het huwelijk tot stand terwijl hij zelf van opwinding sterft. Deze harde, maar vermakelijke satire op Siciliaanse eer - die een heet hangijzer is - wordt temperamentvol geacteerd, maar is door alle verwikkelingen ook geleidelijk aan vermoeiend en rumoerig. Het scenario is van Luciano Vincenzoni, Agenore Incrocci, Furio Scarpelli en regisseur Germi. Incrocci staat op de aftiteling als Age en Scarpelli alleen met zijn achternaam. Het camerawerk is van Aiace Parolin.

credits

Regie:
Pietro Germi
Cast:
Stefania Sandrelli, Saro Urzì, Aldo Puglisi, Leopoldo Trieste, Paola Biggio, Lando Buzzanca, Rocco D'Assunta, Lola Braccini, Umberto Spadaro
Scenario:
Luciano Vincenzoni
Camera:
Aiace Parolin
Muziek:
Carlo Rustichelli
Jaar:
1964
Alt. titels:
Seduced and Abandoned, Matter of Honor, A, Seduced And Abandoned
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Tragikomedie, Satire, Klucht
Landen:
Italië

op televisie
0 uitzendingen

Sedotta e abbandonata (1964) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken