Verenigd Koninkrijk 1977. Drama van Alan Clarke. Met o.a. Ray Winstons, David Threlfall, Martin Phillips, Davidson Knight en Richard Butler.

VPRO Cinema

Gevangenen wapenen zich, ieder op zijn eigen manier, tegen het gewelddadige regiem in Borstal. De originele tv-versie, beroemd geworden doordat de BBC weigerde hem uit te zenden. Pas in 1991 was het stuk voor het eerst op tv te zien. Regisseur Alan Clarke heeft het script van Roy Minton bewerkt voor de bioscoop met grotendeels dezelfde spelers (zie aparte vermelding). Afgezien van de kouwe drukte om deze film is het een werkje dat in geen van beide versies overtuigt. Een onbevredigende analyse van geweld in een strafinrichting, waarbij de bewakers van alles door de vingers zien om hun gezag te kunnen handhaven. Threllfall is perfect als de jongen die het systeem onderuit haalt met behulp van de regels. In de film wordt die rol gespeeld door Mick Ford.

credits

Regie:
Alan Clarke
Cast:
Ray Winstons, David Threlfall, Martin Phillips, Davidson Knight, Richard Butler, John Judd, John Blundell, Phil Daniels, Peter Gordon, Ray Burdis, Mick Ford, Julian Firth, Alrick Riley
Jaar:
1977
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Gevangenisfilm
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

Scum (1977) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken