Verenigd Koninkrijk 1985. Drama van Alan Bridges. Met o.a. James Mason, Edward Fox, Dorothy Tutin, John Gielgud en Cheryl Campbell.

VPRO Cinema

In de herfst van 1913 nodigt de oude landeigenaar Sir Ralph Nettleby (Mason), zijn adellijke vrienden en familieleden uit voor een driedaagse jachtpartij. Hij vindt dat hij hen dit 'feest' verschuldigd is, ook al is hij zelf helemaal geen jager. Voor het selecte gezelschap is de jachtpartij een uitstekende gelegenheid voor geflirt en onderlinge rivaliteit. De personages die worden opgevoerd zijn stuk voor stuk prachtige voorbeelden van mensen zonder doel in hun leven. Alleen de liefde en het spel geven nog enige betekenis aan hun bestaan. De hele cast werd met zorg geselecteerd en levert prima werk. Julian Bond schreef een visueel sterke bewerking van de roman van Isabel Colegate. Fred Tammes schoot er onvergetelijke beelden bij.

credits

Regie:
Alan Bridges
Cast:
James Mason, Edward Fox, Dorothy Tutin, John Gielgud, Cheryl Campbell, Gordon Jackson, Rupert Frazer, Robert Hardy, Judi Bowker, Aharon Ipalé
Scenario:
Julian Bond
Productie:
Peter Dolman, Geoffrey Reeve
Camera:
Fred Tammes
Muziek:
John Scott
Montage:
Peter Davies
Schrijver:
Isabel Colegate
Jaar:
1985
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Periodefilm
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

The Shooting Party (1985) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken